Total Studio Reclamebureau Wat Is Wordpress

Wat is WordPress

Bijna iedere ondernemer met een website heeft het woord ‘WordPress’ wel eens gehoord, maar voor velen blijft toch de vraag: Wat is het nu eigenlijk en wat is het voordeel hiervan?

WordPress is een Content Management System, afgekort: CMS. Eigenlijk betekent dit dat het een systeem is waar alle content van de website in wordt verzameld en beheerd. Tevens is het een Open Source Systeem. Dit houdt in dat iedereen aanpassingen mag doorgeven en deze worden bij goedkeuring ook toegevoegd. Hierdoor blijft het systeem altijd in ontwikkeling door professionals.

WordPress wordt geïnstalleerd op de server. Total Studio maakt vervolgens de website in WordPress. Daarnaast zorgt Total Studio ervoor dat alle wensen en functies van een klant in de website worden geplaatst. Een aantal voordelen van een website die door WordPress is gemaakt:

  • Het is makkelijker te onderhouden
  • Functies in de toekomst zijn sneller te ontwikkelen
  • Standaard teksten kunnen eventueel ook door de klant worden aangepast
  • Wereldwijd wordt er dagelijks gewerkt aan het verbeteren en de veiligheid
  • Het is makkelijker te koppelen aan verschillende systemen of websites

 

FUNCTIES

Total Studio zorgt ervoor dat teksten en afbeeldingen te wijzigen zijn als de klant inlogt op het dashboard. Als de website af is kan een klant makkelijker berichten plaatsen op de website. Daarnaast zijn er duizenden plug-ins die kunnen helpen bij het verbeteren van de website. Door deze plug-ins is het makkelijker en sneller voor Total Studio om bepaalde functies in jouw website te integreren.

Als Total Studio een nieuwe website maakt, die al eerder is gemaakt in WordPress, is het geen probleem om afbeeldingen, teksten en bepaalde functies mee te verhuizen.

HOSTING

Het is belangrijk dat WordPress op een snelle en stabiele server draait die wekelijks goed wordt onderhouden van updates. Daarnaast is beveiliging erg belangrijk, omdat hackers dagelijks de website offline proberen te halen. Daarom maakt Total Studio gebruik van een eigen VPS. Deze wordt wekelijks door professionals onderhouden.

Heb je vragen over dit artikel of wil je graag een professionele WordPress website op maat laten maken? Neem dan gerust contact op.